Talpreflexológia masszázs Budapest

Mi is az a Talpreflexológia?

A reflexológia a keleti orvoslás egyik zászlóshajója. Évezredes a múltja, a legrégebbi kezelési formák egyike. Azonban a reflexológia elemeit nemcsak Egyiptomban, Kínában, Indiában, Mezopotámiában, ismerték fel, hanem az ősi maya, azték, inka civilizációkban is. 

Mi is az a reflexológia?

A reflexológia a szervezet öngyógyító folyamatainak beindítása. Testünk számtalan idegpályának ad otthont, melyek az agytól a talpakig futnak. A két talp az egész test tükörképe, egy betegség előjeleit már akkor felfedezhetjük, amikor ez még nem jelentkezik tünetként.

Mi is az a talpreflexológia?

Kevesen gondolnák, de talpunkon több, mint 70.000 idegvégződés található. Itt úgynevezett szervzónák/reflexzónák találhatóak. Ezeket a zónákat megfelelő pontnyomással ingereljük, az idegpályákon keresztül a vegetatív idegrendszer korrekciót hajt végre szerveinkben, azaz serkenti a szervezet öngyógyító erejét. A salakanyagok elszaporodása a testben, a szervek károsodásához vezethet. Abban az esetben, ha ezek a salakanyagok nem tudnak a testből kiürülni a reflexzónában lerakódások képződnek. Ezekben a zónákban különböző nagyságú kristályos göböket tapinthatunk ki, amelyek érzékenyek, sőt általában fájdalmasak. A cél a lerakódások elmasszírozása, a szervezet így megszabadulhat a salakanyagoktól, méreganyagoktól.

Talpmasszázs Budapesten 13 kerület

Julius Caesar epilepsziás rohamait és fejfájását igyekeztek orvosolni a masszázzsal, tetőtől talpig naponta „végig csipkedték” őt.

Miért próbáld ki a talpreflexológiát?

  • Erősíti a szervezet öngyógyító mechanizmusát
  • Serkenti a vér- és nyirokkeringést
  • Elősegíti a salakanyagok kiválasztódását
  • Erősíti az immunrendszert
  • Csökkenti, illetve elmulasztja a fájdalmat
  • Szabályozza az enzim- és hormonháztartást
  • Egyensúlyt teremt az alulműködések és túlműködések között (pl. pajzsmirigy túl-, vagy alulműködés).

A talpmasszázst ma már a Heim Pál Gyermekkórház is alkalmazza, mintegy kiegészítő kezelésként a gyermekek gyógyításában.

Hogy zajlik egy kezelés?

Egy frissítő lábfürdőt követően a terapeuta végigmasszírozza a talpad. Az első masszírozásnál felmérjük, hogy hol érzünk lerakódásokat, és a visszajelzésed alapján hol érzékeny a talpad. Ezek után az érintett zónák masszázsa, kezelése következik. Ez kellemetlen is lehet, mert az eredményességhez szükséges, hogy a fájdalomküszöb közelében masszírozzunk. A masszázs lába lesimításával fejeződik be. A kezelés időtartalma 40 perc.
Fontos megjegyezni, hogy a talpreflexológia kezelést kúraszerűen érdemes alkalmazni.

Ha szeretnéd a betegségeket megelőzni, vagy éppen már a kialakult betegség tüneteit enyhíteni az orvosi kezelés mellett, akkor kösd össze a kellemeset a hasznossal, jelentkezz be egy talpreflexológiai kezelésre.

Bejelentkezés:

Kérlek, helyesen töltsd ki, mert itt tudjuk visszaigazolni az időpont kérésed!