talpreflexológia jótékony hatásai
Talpmasszázs,  Talpreflexológia

A talpreflexológia jótékony hatásai

Bizonyított tény, hogy a talpon levő idegvégződések masszírozása, stimulálása előnyösen hat közérzetünkre, illetve egészségügyi állapotunkra. Természetesen, nem helyettesít semmilyen orvosilag előírt kezelést, gyógyszert, de alternatív terápiaként megér egy próbát!

A talpreflexológia különbözik a hagyományos talpmasszázstól, hiszen sokkal lokalizáltabb, meghatározott pontokra fejti ki a hatását, elmélete szerint az adott szervre, testrészre kíván hatást gyakorolni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Segít enyhíteni a PMS és a menopauza tüneteit

A PMS során tapasztalt leggyakrabb tünetek közé tartozik a szomorúság, boldogtalanság, ingerlékenység, szorongás, feszültség, álmatlanság, fáradtság, fejfájás és hangulatváltozások. Ezeknek a tüneteknek a legtöbbje enyhíthető a talpzóna kezelésekkel ebben az időszakban. Ugyanígy a menopauza tünetei, melyek hasonlóak a PMS tüneteihez, illetve még hozzá csatlakoznak a hőhullámok és depresszió tünetei is. Rendszeres masszázsokkal hatékonyan minimalizálhatóak.

Javítja a keringést

A többnyire mozgásszegény életmód, a kényelmetlen és feszes cipők használata nem segíti a szervezetünk (különösen a lábuk) vérkeringését. Heti egy masszázzsal jelentősen fokozhatjuk ezt, mely különösen fontos az immunrendszerünk megerősítésében (is).

Segít fejfájás és migrén esetén

Egy Dániában végzett tanulmány kimutatta, hogy a fejfájásban és migrénben szenvedő emberek nagy javulást mutattak a reflexológiai kezelések után. A tesztalanyok abbahagyták gyógyszeres kezelésüket, és három hónappal a kezelések befejezése után 65%-nál csökkentek a tünetek, míg 35%-at gyógyultnak minősítettek. Továbbá megfigyelték, hogy azoknál, akik reflexológiai lábmasszázsban részesültek, további pozitív életmódbeli változtatások is elindultak. 

talpreflexolagia xii kerulet

Csökkenti a vérnyomást

A magas vérnyomás meglehetősen gyakorivá vált a mai férfiaknál és nőknél. Számos dolog okozhatja, például a stressz és az egészségtelen étrend, de a legtöbb esetben nincs különösebb oka. Rendszeres talpmasszázzsal segíthetünk a vérnyomás gondjainkon is. 

Gerincfájdalom csökkentése

Mindkét talp belső fele kapcsolódik a gerinchez. Az első csigolyához kapcsolódó pont közvetlenül a nagylábujj alatt van. A gerincben kialakult fájdalomtól is megszabadulhatsz a talpmasszázs segítségével.

talpreflexolagia xiii kerulet

A szervek harmonikus működésének elősegítése

A talpzóna kezelések során olyan szerveket is elérünk, stimulálhatunk, melyeket normál esetben képtelenség. Egy-egy kis inger küldése felébreszti, munkára, öngyógyításra sarkalja a szerveinket, melyek így aktívabbak lesznek. Talán ez az egyik leghasznosabb hozománya a kezeléseknek.

A belső elválasztású mirigyek működésének szabályozása

Sajátos, de egyben tényszerű megfigyelés, hogy az első komolyabb “felszisszenések” a kezelések alatt pl. a hasnyálmirigy stimulálásánál következnek be. Ezek a fájdalmak a 6-7. kezelésre már eltűnőben vannak, melynek az oka, hogy sikeresen szabályoztuk a mirigyek működését.

Természetesen, további jótékony hatásokat is felsorolhatnánk, de mivel hosszú szakirodalmak szólnak a talpreflexológia tudományáról, így most csak kis ízelítőt írtunk a legfontosabb hatásokról.

Bejelentkezés:

Kérlek, helyesen töltsd ki, mert itt tudjuk visszaigazolni az időpont kérésed!
Kövess bennünket Facebookon is!