lábgörcs megelőzése
Lábgörcs,  Mélyszöveti masszázs,  SMR henger

Az „éjszaka mumusa” – lábgörcs!

Ismerős érzés, mikor éjszaka a legmélyebb álmodból felkelt egy nyilalló görcsös fájdalom? Sajnos nagyon sok embert érint ez a probléma, és bizony nem szabad félvállról venni!

Pontosan mi is ez, és mitől alakul ki?

Független az életkortól és jó egészségügyi állapotban is előfordul, de tény: hogy a mozgásszegény életmódban, illetve a rossz, tápanyaghiányos táplálkozású egyéneknél egyértelműen gyakoribb.
Hirtelen történő izom összehúzódásról beszélünk, mely jelezhet elégtelen működő keringést, illetve izomműködési zavart is. A túl szoros, kényelmetlen cipő viselet, hirtelen hőmérsékletváltozás (hideg-meleg zuhany) szinte garantált görcsöt von maga után.

Sportoláskor az elhanyagolt bemelegítés, nyújtás, kevés folyadékfogyasztás, továbbá az ásványi anyag pótlás szintén hirtelen beálló görcshöz vezet. Leggyakoribb hiány ilyen esetben a magnézium. Komolyan kell venni a stressz kezelését is. A folytonos rohanás, kihívások teljesítése, az egész szervezetünket megviseli, hiszen, ha feszülten élünk, az izmaink is folytonos feszülésben vannak.
A masszázs segít a testi-lelki megnyugvásban. Miközben masszíroznak a lélek is lecsendesül, az izmok kilazulnak, és az aromaterápiás olajok, krémek remekül tudnak hasznosulni.

Mikor beáll a görcs, mit is tegyünk?

Mindenképp figyeljünk oda a légzésünk stabilitására, lassú ki- és belégzés. Kezdjük meg utána a görcs kilazítását, masszírozzuk, nyújtsuk, ha tudunk álljunk is rá, vegyünk végezzünk lassú teljes talpas gördülő mozdulatokat, sétáljunk rajta.
Megelőzések, javításának titka, a megfelelő mennyiségű alvás, tápanyagdús étkezés, vitamin és ásványi anyagok pótlása, napi legalább 2 liter vízfogyasztás, lábhoz illeszkedő cipő viselete, mely gondoskodik a megfelelő súlyelosztásról!
Kiemelten ajánljuk, a fenti problémával küzdőknek a teljes testes ősi magnéziumos masszázsunkat, mely keretében, egy speciális magnéziummal dúsított koncentrátumot használunk.

Jelentkezz be online masszázsra:

Kérlek, helyesen töltsd ki, mert itt tudjuk visszaigazolni az időpont kérésed!