méregtelenítő mézes masszázs Budapest
Masszázs,  Mézes masszázs

Méregtelenítő mézes masszázs

A tibeti és orosz kultúrákból már jól ismert technikával dolgozik a méregtelenítő mézes masszázs is. Igaz, fontos megemlíteni, hogy nem masszázs, hanem tényleges kezelés folyik, hiszen a masszőr keze 1-2 tenyérnyi felületen érintkezik a kezelt ízülettel.

A méz nem csak akkor tesz jót szervezetünkkel, amikor cukor helyett fogyasztjuk, hanem külső alkalmazás során is. Gondoljunk csak bele, hogy mennyi hasznos anyagot képes koncentráltan a bőrfelületen keresztül adott területre bejuttatni! A méz vitamin-, ásványi anyag (kálcium, réz, vas, cink) és antioxidáns tartalma mélyen bejut a bőrbe, a salakanyagokat kiszívja, és magába gyűjti.

A méregtelenítő mézes masszázs hatékonyan alkalmazható gerincbántalmak, nyak-, váll- és hátfájdalmak, ízületi problémák, krónikus kimerültség esetén. A kezelés időtartalma kb. 10 perc egy adott területen, de ez nagyban függ a páciens tűrőképességétől is, hiszen a méz paskolással történő eltávolítása kicsit kellemetlen lehet. Ezeket a kezeléseket kúraszerűen alkalmazzuk, heti 2-3 alkalommal érdemes megismételni.

Mit tapasztalhatunk kezelés során?

  • A méz opálossá válik: méreganyagok ürülnek!
  • Ha a méz fehérré válik: a kezelt terület izomzatában nagy mennyiségű anyagcseretermék halmozódik fel!
  • Ha a méz szürkévé válik: ez ízületek felett szokott előfordulni, ha kopás, funkciózavar áll a háttérben!

Ha kipróbálnád a méregtelenítő mézes masszázst szívesen várlak a kezelésekre, melyeket érdemes hát vagy fintess masszázs előtt ütemezni. A lehetőségekről itt tudsz tájékozódni.