Cukkini humusz
Ízletes, egészséges „mártogatóst” szeretnél a baráti beszélgetésekhez vagy az esti filmhez? Akkor ezt a cukkini humuszt Neked találták ki! Gyorsan elkészítheted, egy kis teljes kiőrlésű keksszel vagy zöldséggel szervírozva nagy sikert fogsz aratni vele…
A cukkini sokoldalú zöldség, rostban gazdag, elősegíti az emésztést és segíti a vércukorszint egyensúlyát. A cukkini a C-vitamin, a B6-vitamin és a magnézium természetes forrása is. Nagyszerűen kombinálható tahinivel, gyógynövényekkel és különböző fűszerekkel ebben a különlegesebb humusz „mártogatósban”.
Hozzávalók:
- 2 cukkini meghámozva és apróra vágva párold puhára
- 1/2 csésze citromlé
- 2 gerezd fokhagyma
- 1/4 csésze olívaolaj
- 2/3 csésze tahini
- 1 teáskanál őrölt kömény
- 1 teáskanál kelta tengeri só vagy himalája só
- kevés frissen őrölt színesbors
Az összes összetevőt keverd össze a turmixgépben, amíg sima nem lesz. Picit hagyd állni, hogy az ízek összeérjenek, majd teljes kiőrlésű keksszel vagy apró répácskákkal fogyaszd egészséggel.
Insider tipp:
Ez elég nagy tétel, amelyet kb. egy hétig a hűtőben tudsz tárolni, vagy akár le is fagyaszthatod.