lavakoves masszazs 13 kerulet
Lávaköves masszázs,  Masszázs

Miért is olyan népszerű a lávaköves masszázs?

Az 1990-es évek elején Mary Nelson-Hannigan masszázsterapeuta használt először melegített köveket unokahúga kezeléséhez. Várjunk csak, ez a mondat így nem teljesen igaz! Az emberiség évszázadok óta használja a melegített köveket gyógyítás céljából. Hawaiin a pohaku, olvadt lávakövet használják, de az ayurvédikus masszázsban is fontos szerepe van a melegített köveknek. 

Nelson-Hannigan saját terápiája kialakításakor szaunája köveit használta, 54 forró és 18 szobahőmérsékletű és hideg követ alkalmazott. A ma használatos, bazaltköveket 54 fokra melegítik, és a gerinc meghatározott pontjaira, illetve a lábujjak közé helyezik őket. A hideg, márványból készült kövek is hasonló módon kerülnek elhelyezésre, majd a kövekkel gyengéden masszírozni kezdi az izmokat és a szöveteket a terapeuta. Legfőbb előnye más „keményebb” masszázsformákkal szemben, hogy kíméletesebben éri el a mélyebb szöveteket, izmokat ez a terápia.

Mire jó a lávaköves masszázs?

A spirituális hatásai mellett, számtalan „kézzel” fogható előnyét tudjuk felsorakoztatni:

  • a hideg és meleg kövek kombinációja gyorsítja sérüléseink gyógyulását
  • menstruációs görcsök esetén is eredményesen alkalmazható
  • elősegíti az emésztőrendszer megfelelő működését
  • javítja a vérkeringésünket és segít testünk méregtelenítésében is
  • izomzatot érintő beavatkozások (pl. műtét) után különösen ajánlott a lávaköves terápia

A lávaköves masszázs speciális illóolajokkal* zajlik. Az illóolajok keverése egyénre szabott, attól függ, hogy mit szeretnénk kezelni a masszázzsal. A lávaköves masszázs és az aromaterápia kombinációjának hatékonysága azon alapul, hogy a kövek sokáig megtartják magas hőmérsékletüket, így az illóolajok a felhevített bőrbe könnyebben és sokkal mélyebbre hatolnak.

*Bőrallergia esetén beszélj a terapeutával a masszázsolaj használata miatt.