mire jo a kineziologiai tapasz
Kineziológiai tapasz,  TAPE szallag

Mi az a Kineziológiai tapasz?

Színes tapaszok mindenhol?! Biztosan Ti is láttatok már sportolókon vagy az edzőteremben a többiek testét színesítő szalagokat. Ebben az írásban betekintést nyerünk a kineziológiai tapasz működéséről, használatáról és még pár hasznos dologról a tapasszal kapcsolatban…

Mi is az a Kineziológiai tapasz?

Az 1970-es években Kenzo Kase fejlesztette ki, a korábbi merev rögzítéseknél sokkal előnyösebb rugalmas, ragadós (bőrbarát, és légáteresztő) szalagokat. Óriási előnye, hogy úgy fejti ki hatását, hogy közben nem akadályozza az ízületet a mozgásában. Az elmúlt évtizedekben rohamos fejlődésnek indultak a kineziológiai tapaszok, vagy, ahogy gyakran emlegetik, Tape szalagok

A kineziológiai tapasz erősíti és segíti a szervezet öngyógyító folyamatait és a regenerációt a bőrünkben található receptorok folyamatos ingerlésével.

Gyógyszert nem tartalmaznak, bár vannak turmalint tartalmazó tapaszok is. Ezek már magasabb árkategóriába esnek, illetve tartalmaznak ásványi anyagokat és anionokat, melyeket főleg gyulladásos problémákra alkalmaznak.

mire jó a tape szalag

Miből van és miért színesek ezek a szalagok?

A különböző színeknek nem kell komoly jelentőséget tanúsítani (tapaszok anyaga és tartóssága azonos), de… Színterápiás jelentőségük fontos, mivel a színek képesek lelki és fizikai állapotunkat is pozitívan befolyásolni. A meleg színek vitalizálnak, energetizálnak, míg a hideg színek nyugtatnak-hűsítenek, így gyakran ez alapján döntik el a szakemberek, hogy melyik színű szalagot kerül föl a testünkre. A kineziológiai tapasz rugalmas, légáteresztő pamutanyagból készül. Orvosi akrilt tartalmaz, így könnyen a bőrre ragasztható. Vastagsága az emberi bőrhöz hasonló és ahogy írtuk együtt mozog a szöveteinkkel, nem akadályoz a mozgásban. Felhelyezése nem fájdalmas, és 4-5 napig is fennmarad a bőrön, még mindennapos zuhanyzás mellett is.

Mire jó a tape szalag

Simán felragaszthatom magamnak?

Meghatározott, hogy pontosan hova ragasztjuk fel, milyen testhelyzetben, ízületi helyzetben, és a szalag milyen százalékú megnyújtásával. Éppen ezért nem ajánlott otthon, saját magunknak feltenni, hiszen nem megfelelő ragasztása esetén akár negatívan is befolyásolhatjuk problémánkat. A kívánt hatás elérése érdekében ajánlott a technikában jártas terapeutát felkeresni. A szakirodalomban évtizedek óta olvashatunk kineziológiai tapasszal kapcsolatos kutatásokról és ezek pozitív eredményeiről. Érdemes kipróbálni a tapaszt, nagy meglepetést tartogathat a szkeptikusok számára.

Jelentkezz be masszázsra hozzánk!