Fahéjolaj masszázs Budapesten
Aromaterápiás masszázs,  Egészséges életmód,  Illóolaj,  Masszázs

A fahéjolaj 5 gyógyító hatása

A fahéj az egyik legnépszerűbb fűszer az aroma- és gyógyászati ​​felhasználásban. A fahéjolajnak számos egészségügyi előnye van, de gyakran irritációkat és allergiás reakciókat okozhat. A fahéjolaj sűrű olaj, melynek jellegzetes fanyar, aromás, édes illata van. Felhasználható a fertőzések megelőzésére, az emésztési problémák orvoslására, a légzőrendszer támogatására, a fájó izomfájdalmak enyhítésére, stb. A fahéj kéreg illóolaj fő összetevője a cinnamaldehid, amely erős gombaellenes és antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik. Próbáld ki fahéjolajos aromaterápiás masszázsunk: itt.

Fokozza az immunrendszer működését

A fahéj kéreg illóolaj antibakteriális és gombaellenes tulajdonságai megvédik a szervezetet a káros kórokozóktól és segítik az immunrendszer működésének fokozását. Az egyik vizsgálat a 21 különböző illóolaj antibakteriális tulajdonságait hat különböző baktériumfaj ellen vizsgálta. Az eredményei azt mutatták, hogy az összes vizsgált illóolaj közül a fahéj illóolaj az antibakteriális aktivitás legmagasabb szintjét mutatta. Egy másik vizsgálat a fahéj illóolaj gombaellenes aktivitását vizsgálta három különböző Candida fajtával szemben. Az eredmények azt mutatták, hogy a fahéj illóolaj erős gombaellenes hatást mutat mindhárom törzs ellen.

Fahéj Budapest 13 kerület masszazs

Fokozza a légzést

A fahéjolaj segíthet enyhíteni néhány tünetet, mit például a száraz köhögést, hörghurutot és segíthet influenza esetén is. Gyulladásgátló tulajdonságai csökkentik a torok és a tüdő gyulladását.

Segít a szívproblémákon

A fahéj olaj nagy mennyiségben kalciumot és rostot tartalmaz, amelyek védenek a szívproblémák és más komplikációk kialakulásával szemben. A rost az emésztést is serkenti, míg a kalcium hozzájárul ahhoz, hogy a csontok egészségesek maradjanak. Egyszóval a fahéj olaj használatával megakadályozhatja, hogy szívkoszorúér-probléma vagy magas vérnyomás alakuljon ki.

Masszázs fahéjolaj

Agyi funkciók javítására

Fokozhatja az agy aktivitását, és nagyszerű tonikuksá teszi. Segít eltávolítani az idegfeszültséget és a memóriavesztést. Az Egyesült Államokban a Wheeling Jezsuita Egyetemen végzett kutatások bebizonyították, hogy a fűszer illata képes fokozni az agyi aktivitást. A kutatócsoport megállapította, hogy azoknak, akiknek fahéjat adtak, javultak a kognitív tevékenységek pontszáma, például a figyelemtartomány, a virtuális felismerési memória, a munkamemória és a látásmotoros válaszsebesség.

Emésztési problémákra

A fahéjat ősidők óta használják az emésztési problémák, például a hasmenés, hányinger, székrekedés, gyomorégés és általános gyomorfájdalom orvoslására. Az illóolajnak a karminatív tulajdonságai segítenek a puffadás enyhítésében, és ennek az olajnak az aromatikus és helyileg történő alkalmazása segíthet a kisebb fájdalmak enyhítésében.

Próbáld ki a fahéjolajos aromaterápiás masszázsunk: itt.