Budapest szatalfaolaj masszázs
Aromaterápiás masszázs,  Illóolaj,  Masszázs

A szantálfaolaj gyógyító hatásai

Az ősi időkben a szantálfa olyan értéket képviselt, mint a jáde vagy az arany. Ma a belőle készült olaj literenként több ezer dollárba kerül. Két típusa közül a közismert fehér szantál a 15 métert is elérheti, nemes illata és gyógyhatása miatt rendkívül közkedvelt. A vörös szantál egy könnyed, gyönyörű színű fa. Magassága 4 és 9 méter között van, száz évig is élhet. Legfőbb értékét a gazdag piros színének köszönheti, de a fehér szantálfával ellentétben nem aromás. A világ számos pontján termelnek szantálfát, mint pl. Hawaii és Ausztrália, de ezek nem tekinthetőek ugyanolyan minőségűnek és tisztaságúnak, mint az indiai fajta.

A szantálfa gyógyhatása szerteágazó. Illóolaja gyulladáscsökkentő, antiszeptikus, görcsoldó. Az Ájurvéda évezredek óta használja számtalan betegség kezelésében és megelőzésében. 

Természetes afrodiziákum

Az ajurvédikus orvoslás szakemberei hagyományosan szantálfát használnak afrodiziákumként. Mivel ez egy természetes anyag, amely fokozhatja a szexuális vágyat, a szantálfa fokozza a libidót. Különösen jó hatást fejthet ki, ha a szantálfaolajat természetes afrodiziákumként használjuk masszázs során.

Álmatlanság ellen

A szantálfaolaj nagyszerű eszköz az egészségesebb alvás felé vezető úton. Egy kutatás szerint a béta-santalol (egy vegyület, amely 20% szantálfaolajat tartalmaz) enyhe nyugtató hatást fejt ki belélegezve, mely csökkenti az ébredési időt és kifejezetten segíti a mély alvást.

Szantélfaolaj masszázs Budapesten

Mentális éberségre

Nyugtató hatásai ellenére a szantálfaolaj fokozza a mentális éberséget. Mivel ellentmondásosnak tűnik, úgy gondolják, hogy a szantálfaolaj hatása kikapcsolja a viselkedésbeli reakciókat (megnyugtató hatást fejt ki), miközben aktiválja a fiziológiai választ (vérnyomás, pulzusszám és más tényezők szerint mérve).

A szantálfát több ezer éve használják spirituális szertartásokhoz. A szantálfát mindig nagyra becsülték, mert az egyetlen olyan terápiás szer, amely egyidejűleg működhet a személy létének minden szintjén: tisztítja a testet, az elmét és felüdíti a lelket. A szantálfa stimuláló hatással van a toboz és az agyalapi mirigyekre, valamint a harmadik szemre. Ezért sok hindu a homlokán, a “harmadik szem fölött” pasztaként használja a szertartásokkor.

Vírusellenes és fertőtlenítő szer

A szantálfa kiváló vírusellenes szer. Úgy vélik, hogy jótékony hatással van a közönséges vírusok megakadályozására. Nagyszerű hatást fejt ki a gyulladások csökkentésében is pl. például felületes sebeknél, pattanásoknál, szemölcsöknél.

Budapest masszazs szantálfa

Öregedésgátló

A szantálfa magas antioxidánsokkal rendelkezik, amelyek hozzájárulhatnak a szabad gyökök által okozott károk csökkentéséhez, amelyek elősegítik az öregedést. Egy közzétett tudományos áttekintés szerint a klinikai vizsgálatok azt mutatják, hogy a szantálfaolaj hatása képes természetesen javítani a pattanásokat, ekcémát, pikkelysömört, általános szemölcsöket és molluscum contagiosum-t.

A szantálfa világszerte több milliárd ember számára fontos, szellemi és kulturális okokból. Indiában őshonos, de más országokban is megtalálható. Dr. Anantha Padmanabha, a világ legnevesebb szantálfa-szakértője szerint e nemes fának tizenhat fajtája van világszerte. Az indiai fajta, a Santalum album, a legtermékenyebb és a legjobb minőségű fa és olaj. Úgy tartják, hogy használóját tisztább tudatállapotba emeli.

Bőrnyugtató hatás

A szantálfaolaja enyhe összehúzódást válthat ki a lágy szövetekben, például az ínyben és a bőrben. Sok borotválkozás utáni kozmetikum és arcfesték szantálfát használ az egyik elsődleges összetevőként a bőr megnyugtatásához, megszorításához és tisztításához.

Próbáld ki Te is a teljes testes aromaterápiás masszázs során a szantálfaolaj jótékony hatásait!

Bejelentkezés