Narancsbőr ellen Cellulit masszázs
Cellulit masszázs,  Egészséges életmód,  Masszázs

Narancsbőr ellen: cellulit masszázs

Legendák sora veszi körbe a narancsbőr ellenes küzdelmet a Hölgyek körében. A különböző tabletták, csodaszerek és masszírozó eszközök már jól ismertek a cellulittal küzdők körében. Sajnos, el kell keserítenem a Hölgyeket, csodaszerek nem léteznek, ellentétben a tudománnyal, úgyhogy nincs minden elveszve!

Definiáljuk, mi is az a narancsbőr?

Nem más, mint jellemzően test bizonyos részein kialakult zsírfelesleg pl. has, comb, kar, fenék. Ezektől a szervezet segítség nélkül képtelen megszabadulni. A cellulit mögött gyakrabban a nyirokrendszer elégtelen működése áll, de okozhatja mozgáshiány, helytelen táplálkozás, nem megfelelő minőségű és mennyiségű folyadék fogyasztása (tehát víz), stressz. A nyirokrendszer szállítja el a sejtekből és a sejtközötti térből a salakanyagokat, ha ez nem működik megfelelően, a salakanyagok felszaporodnak, rontják a sejtek anyagcseréjét.

Cellulit masszazs 13 kerület Budapest

A narancsbőr kezdeti fázisában, mikor még ép a kötőszövet, akkor a lúgosítást, a salakanyag kiürítését remekül támogatja a narancsbőr elleni masszázs. Más esetben, mikor már a kötőszöveti rostokra kell hatnunk, önmagában kevés a fenti módszer

Ismerjük el, halljuk eleget, hogy a megfelelő mozgással, életmóddal, folyadékfogyasztással szép eredményeket érhetünk el. Ami teljes mértékben igaz is, de a folyamat komplexitását nem igazán mutatja. Fontos tény, hogy a női kötőszövet eltér a férfiakétól. A női kötőszövet általában lazább szerkezetű, ami bizonyos esetben áldás pl. gyermekvállalás, de a bőr folyamatos tágulása nem minden életszakaszban kellemes. Ezt a képet tovább rontja a gyakori a hízás-fogyás, a helytelen táplálkozás, az elsavasodás, a folyadékhiány, a szervezetben felgyülemlett méreganyagok. A képlet nagyon egyszerű: az egészséges táplálkozás és a megfelelő folyadék fogyasztás mellett ne engedjük a kötőszövetet elgyengülni, minél hamarabb erősítsük meg.

narancsbőr elleni masszázs budapesten

Van megoldás a narancsbőr ellen?

Röviden: igen!
Picit bővebben muszáj komplexen nézni a folyamatokat. Érdemes egyszerre több módszert figyelembe venni és aktívan használni. A megfelelő táplálkozás és a sport mellett nem mehetünk el szó nélkül a masszázs fontosságáról! A fenti módszerek a zsírsejtek méretét csökkenthetik, de a narancsbőr elleni harcban a meglazult kötőszövet erősítése a fő szempont. A cellulit masszázs hatására a hajszálerek aktivizálódnak, vérbőség keletkezik, emelkedik a bőr hőmérséklete és olyan kémiai anyagok termelődnek, amelyeknek értágító hatásuk van, így élénkül a vérkeringés. Ez a szövetek jobb táplálásához vezet, felgyorsul a sejtek anyagcseréje is. A hatást fokozza a cellulit masszázs során használt fahéj hatóanyagú masszázs krém, valamint a köpölyözés is. A cellulit maszázs okozta bőrfelmelegedést fokozzuk fólia segítségével. A fólia alatt a paprika olajnak és a mély zsírbontó cellulit masszázsfogásoknak köszönhetően generált hőhatás tovább fokozódik.

cellulit masszazs hatékonyan

Mennyire fájdalmas ez a masszázs?

Az erősebb kötőszövettel rendelkező Hölgyek nem igazán panaszkodnak fájdalomra. A cellulit masszázs ellenben tagadhatatlanul az erősebb masszázstípusok közé tartozik, így a vékonyabb kötőszövettel rendelkező Vendégeink az első pár alkalom során intenzívebben érzik a masszázst. Célszerű kúraszerűen alkalmazni a cellulit kezeléseket, így a fent említett Hölgyek is hozzászoknak az izomzatuk terheléséhez. Tapasztalataink szerint legalább 6-8 kezelésre van szükség, hogy a változás látványos legyen (sok folyadék fogyasztása mellett és intenzív sétákkal tarkítva a munkahetet).

Bejelentkezés