aromaterápiás masszázs Budapest 13kerület
Aromaterápiás masszázs,  Masszázs

Az aromaterápiás masszázs

A mai modern aromaterápiát egy fatális véletlennek köszönhetjük. Dr. René-Maurice Gattefossé egy borongós napon rossz helyen találta magát kifejezetten rossz pillanatban. Hogy ez mit is jelent? Ismerjük be, nem szerencsés a parfümgyárban tartózkodni pont akkor amikor felrobban. Gattefossé viszonylag olcsón megúszta az esetet, azaz „csak” a karja égett meg, így azt az éppen keze ügyében lévő levendulaolajjal próbálta gyógyítani. Meglepetésére azt tapasztalta, hogy a karján lévő csúnya égései seb nem fertőződött el, de még hegek sem képződtek az égés helyén. Mit tehet ezután főhősünk? Elkezdte kutatni az illóolajokat.

Természetesen nem Gattefossé volt az első a világtörténelemben, aki felfigyelt az illóolajok hatására, több ezeréves feljegyzések utalnak világszerte arra, hogy már őseink is használták a gyógynövények, virágok esszenciális olajait gyógyításra és illatosításra.

Aromaterápia levendula olaj

Az aromaterápia azoknak az eljárásoknak az összefoglaló neve, amikben a növényekből kinyert olajokat használunk gyógy vagy kozmetikai célokra. Az illatanyagok felhasználása széles körű, az ellazulás, pihenés, regenerálódás mellett egyes panaszok enyhítésére, megelőzése, fájdalmas tünetek csillapítására alkalmazható. Az aromaolajok erőteljes, pozitív hatással bírnak a testünkre és lelkünkre.

Az aroma masszázs jellemzői

Az aroma masszázst a leggyakoribb és a leghatékonyabb aromaterápiás kezelésnek tartják. Minden esetben valamiféle bázisolajat használunk, melyhez megfelelő mennyiségű illóolajat csepegtetünk. A masszázs aromaterápiás jellegéből következik, hogy ez általában gyengéd, kellemes, relaxációs jellegű kezelés, ami nem zárja ki természetesen, hogy az erős letapadásokat ne igyekezzen lazítani a masszőr.
A simító és nyújtó mozdulatok hatására az izmokból kioldódik a feszültség, az oxigén-ellátás fokozódik, mivel megpezsdül a vérkeringés és a nyirokkeringés is. A masszírozás során a véráramba jutnak a gyógynövények hatóanyagai, és ezek is rásegítenek a kívánt hatás elérésére. A masszázs befejezése után érdemes legalább 4-5 órával később elvégezni a tusolást, mert az olajok nagy része a kezelés utáni időszakban szívódik fel.

Budapest masszázs kezelések

A legnépszerűbb olajok gyógyító hatásai

  • aloe vera: gyulladáscsökkentő, gombaölő, antibiotikus
  • levendula: álmatlanság, magas vérnyomás esetén
  • teafa: a légúti megbetegedések, a stressz, szorongás kezelője
  • rozmaring: emésztési zavarok tüneteire, izomlazításra
  • japánmenta: görcsoldó hatású izomlazító hatású gyulladáscsökkentő hatású
  • eukaliptusz: meghűlés, légúti rendellenességek, lelki problémák enyhítése
  • fahéj: menstruációs panaszok orvosa
  • szantálfa: a bőrápolás, bőrfeszesítés, stresszoldás igényeit elégíti ki, klimax tünetei ellen is javasolt

Az illóolajoknak egyedi kémiai összetétele van, ezek komplex szerves anyagok. Fontos tudnunk, hogy csak a minőségi illóolajok fejtenek ki hatást. Csak a 100%-os illóolaj használható terápiás célokra (masszázs során ezt keverjük a bázisolajba), a minőségi illóolaj sosem olcsó, viszont cserébe élvezheted pozitív élettani hatásait.

Kiknek ajánlható az aroma masszázs?

Alapvetően stresszes életmódot folytatóknak, vagy akik bármilyen okból kimerültek, rossz a közérzetük, álmatlanságban szenvednek, felfrissülésre, energiára vágynak. Az illóolajos masszázs kiválóan alkalmazható bőrfeszesítésre, bőrápolásra, sőt alakformálásra is. Jót tesz azoknak, akiknek magas a vérnyomásuk, valamiféle gyulladás van a szervezetükben, vagy valamilyen légúti panasztól szeretnének megszabadulni.

Próbáld ki Te is a teljes testes aromaterápiás masszázsunk jótékony hatásait!

Bejelentkezés:

Kérlek, helyesen töltsd ki, mert itt tudjuk visszaigazolni az időpont kérésed!